O prima propunere de excursie


Duminica 6 mai 2012 s-au discutat aspecte legate de participarea la Zilele Muzeului Militar National (13-13 mai 2012) si la Festivalul Luminii. Intalnirea s-a constituit si intr-o prima luare de contact cu proiectul “Pe urmele unui jurnal”.
Este vorba de refacerea unor trasee din jurnalul de cercetas al lui Ioan Dem. Dimancescu, cel care impreuna cu fratele sau au infiintat prima patrula de cercetasi din Romania in vara anului 1913, comandant al cohortei I Galben si al Legiunii Bucuresti in perioada interbelica. In memoria sa, fostii camarazi condusi de prof. Alexandru Daia au infiintat in anul 1992 centrul care ii poarta numele.

Celor 5 patrule de cercetasi prezente (3 de la C.L. Dimancescu si 2 de la C.L. Pia Bratianu - sef centru Liliana Gheorghiu) li s-a prezentat pe scurt jurnalul de catre subsemnatul (nepotul autorului). Si o prima propunere de traseu: excursia din 6 februarie 1916, avand ca punct de plecare Liceul Gh. Lazar (leaganul cercetasiei din Romania, locul unde in toamna lui 1913 s-a format prima centurie de cercetasi) si destinatia Manastirea Plumbuita.




Temerarii din cele 5 patrule vor cauta cate o ruta (Google Maps ne-a dat o indicatie :-) ) si vor cauta sa identifice punctele de interes de pe traseu.

Va vom tine la curent!

Alin Dimancescu


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Three Column Modification courtesy of The Blogger Guide